Op deze site vind je allerlei sporen van God verzameld. 

Artikelen over spiritualiteit en mystiek, ervaringen op de weg met God, wat je kan raken in de natuur, of in het leven zelf. Artikelen over christendom en andere godsdiensten, inzichten van kerk en bijbel, artikelen over erotiek en geloof. 

Over dichters en kunstenaars, korte meditatieve natuurfilms, lezingen om te beluisteren of te downloaden, podcasts, foto's, iconen, columns en persoonlijke verhalen. De meeste artikelen zijn eerder in tijdschriften gepubliceerd.

Je kunt je natuurlijk afvragen: kan het eigenlijk wel: God ervaren? Is het niet allemaal projectie? Hoe kun je iets weten dat je niet kunt weten?  Dr. Hein Blommestijn heeft daar al een tijd geleden een mooi artikel over geschreven. Dat kun je HIER vinden.

Meer over dat 'weten  en niet-weten' staat op de bladzijden onder mystiek.

Er zijn sporen van God in het alledaagse te vinden, maar zijn er ook sporen van God in trauma en dood, in kwaad en lijden? Kijk bij:  Leven.

Er is een cursus met wekelijkse bijbelverhalen om je eigen levensverhaal te onderzoeken aan de hand van het kerkelijk jaar. 

Mocht je iets terug willen zoeken, gebruik dan de zoekmachine hieronder, of kijk op de sitemap.

Zojuist uitgekomen bij uitgeverij van Warven: IK MIS JE TERWIJL JE BIJ ME BENT. Het is een selectie uit dagboek notities die ik de afgelopen dertig jaar maakte, over mijn omgang met God. De inhoudsopgave kun je HIER zien.

Op 21 oktober 2023 zal er een boekpresentatie zijn in Amersfoort, op een symposium mystiek. Nieuw: 


Een klein natuurfilmpje: schaduwschrift.

E-boeken (gratis) van enkele van de serie meest gelezen artikelen op deze site

De spiegel van Clara van Assisi

Artikel over Zr. Bertken en haar vrolijke meditaties

De dans van Shiva, ofwel: leven op het ritme van de Geest

Nieuwe overdenking bij het motet van J.Chr.F. Bach: Wachet auf

Artikel van Frans Maas over Nicolaas van Cusa: eenheid en veelheid.

Lezing over de mystiek van Edith Stein

Twee gedichten van Wislawa Szymborska waar iemand mij attent op maakte: over de ziel en hoe we alles te leen hebben gekregen

Kennismaken met het denken van Martin Buber over relaties: Ik en Jij en wat er 'tussen' ons is - en wat dat van ons vraagt en aan ons geeft.Sporen van God
Kun je iets van God merken ? Misschien wel.
Map
Info