KerkmoppenToen God uit de rib van Adam een vrouw schiep, bracht Hij hem in slaap. Maar voordat Hij hem in diepe slaap deed verzinken, zei hij tegen Adam: “Geniet er van, want dit wordt je laatste rustige nacht!” Een klein meisje zat op de knie van haar grootvader terwijl hij haar een verhaaltje voorlas. Af en toe keek ze op van het boek en aaide over opa’s wang. En dan aaide ze over die van haarzelf. Ineens zei ze: opa: heeft God jou gemaakt? Ja, schatje, God heeft mij lang geleden gemaakt. O, zei ze, opa, heeft God mij ook gemaakt? Jazeker, kindje, God heeft jou nog niet zo lang geleden gemaakt. Het meisje aaide weer over hun wangen en zei toen: God wordt er wel steeds beter in, hè?


Aankondiging op het prikbord van de kerk:

zondag 10 uur:Thema: Jezus wandelt op het water.                                      17 uur: Op zoek naar Jezus.


 


Eva en Adam zitten romantisch in het paradijs onder een vijgenboom (nog zonder vijgeblad uiteraard). Eva slaat haar lange wimpers op naar Adam en vraagt: hou je nog van me? Natuurlijk, zegt Adam, van wie anders?

 

Lieve God,  in plaats van mensen te laten doodgaan, en alsmaar nieuwe te maken, kunt u die we al hebben niet gewoon houden?  hartelijke groet, PaulaMededeling in de kerk: Omdat het vandaag Pasen is, hebben we mevrouw Jansen gevraagd om naar voren te komen en een ei op de avondmaalstafel te leggen.

 

In de zondagsbrief staat het thema van de komende week aangekondigd:

Volgende week spreken we over: wat is de hel? Kom wat eerder en luister naar de repetitie van het koor.

 

Mededeling in de kerk: Voor degenen onder u die kleine kinderen hebben en het niet weten: beneden is de kinderopvang.


 

Er is een rijke man die op sterven na dood is. Hij kan het niet verkroppen dat hij al zijn geld moet achterlaten. Dus begint hij hard te bidden dat hij wat mag meebrengen. Een engel hoort het, komt naar hem en zegt: sorry, maar het gaat echt niet. De man smeekt de engel om God te vragen of hij dan toch alsjeblieft één koffertje mee mag nemen. Na een tijdje komt de engel terug en zegt dat God akkoord gaat met één koffer. De man is dolblij en besluit zijn hele koffer te vullen met goudstaven.

Uiteindelijk gaat hij dood en verschijnt aan de hemelpoort. Ho ho, zegt Petrus, dat mag er niet in hoor, en hij wijst op zijn koffer. Ik heb toestemming van de Baas, zegt de man. Petrus gaat checken en komt even later terug. Inderdaad, zegt hij, maar ik heb wel de opdracht om eerst je bagage te inspecteren. Hij opent de koffer die vol zit met de kostbaarheden waar de man niet van kon scheiden. Je hebt stráátstenen meegebracht? roept hij verbijsterd uit.  De moeder van de tienjarige Nicky vroeg hem welk bijbelverhaal verteld was in de kindernevendienst. Nou mam, zei Nicky, ze vertelden hoe God Mozes op een reddingsmissie uitstuurde om achter de vijandelijke linies zijn favoriete volk Israël uit Egypte te halen. Toen hij bij de Rode Zee aankwam, liet hij de genietroepen een pontonbrug bouwen en alle mensen konden er veilig overheen. Daarna belde hij mobiel met het hoofdkwartier om versterkingen. Die stuurde de luchtmacht om de brug weer op te blazen en zo werden alle joden gered. Nicky, zei zijn moeder, is dat echt wat er verteld heeft? Nou, niet echt, mam, maar als ik het vertelde zoals ze het dáár vertellen, dan zou je het nooit geloven!


 

Hoe noemen ze dominees in Duitsland? Antwoord:  Duitse herders.

 

Een vrouw ging met haar kinderen naar het strand. Na een poosje rende haar kleine dochtertje naar haar toe en pakte haar hand en trok haar mee naar de vloedlijn, waar een dode zeemeeuw lag. “Mam, wat is daar mee gebeurd?” vroeg ze. “De meeuw ging dood en is naar de hemel gegaan”, zei de moeder. Het kind was even stil en zei toen peinzend: “en gooide God hem toen weer terug?”

  

Sporen van God
Kun je iets van God merken ? Misschien wel.
Map
Info