Literatuur

Poëzie is een manier om de essentie van het leven niet te beschrijven maar voelbaar te maken. Daarom zijn veel gedichten sporen van God.

Hans Faverey is een dichter van het onbenoembare. Op zijn gedichten lopen je gedachten vast. En dat is nu net de bedoeling. Kijk op de volgende bladzijde voor een artikel die het mystieke begrip vacare in het werk van Faverey beschrijft in: Faverey en de jeuk van de egel.

 Vasalis is één van meest geliefde dichters van Nederland. Ze heeft niet zoveel gepubliceerd, maar in haar gedichten weet ze iets in woorden te vangen van het wezen van de dingen. Verderop staan een paar (geïllustreerde) gedichten van haar.

Vasalis


Voor meer geïllustreerde gedichten, blader verder (Lucebert, Warmond, Kopland e.a.)

 T. S. Eliot, een Engelse dichter en Nobelprijs winnaar, schreef een beroemd gedicht getiteld: Four Quartets. Het is een onovertroffen poëtische meditatie over de verhouding tussen tijd en eeuwigheid. Op deze pagina's staan audio opnames en korte filmpjes, plus een artikel over eliot en Goede Vrijdag.

Per Olov Enquist is één van Zwedens bekendste schrijvers. In zijn boek De reis van de voorganger beschrijft hij het leven van Lewi Petrus, de stichter van de Zweedse pinksterbeweging. Enquist laat zien hoe daar geloof en erotiek door elkaar lopen. Wat is eigenlijk het heilige in een mens? En wat heeft het Pinksterfeest ermee te maken? 


 

Sporen van God
Kun je iets van God merken ? Misschien wel.
Map
Info