sporen van God
mystiek
ervaring
natuur
christendom
kerk
gebed en meditatie
andere godsdiensten
kunst
God en oud schroot
kunstenaars
vermeer
albert hirsch
chagall
marijke de goey
christo
antony gormley
kandinsky
paul klee
james turell
miro
christian lapie
glaskunst
peter gentenaar
saša karalić
ricardo licata
brombacher
titus carmel
alexander calder
alfred manessier
pierre fichet
jan weissenbruch
rembrandt
rembrandt2
literatuur
muziek
ikonen
het leven
kwaad en lijden
cursus
links
over deze site
contact
Sitemap

 

 

PETER GENTENAAR

(1946, RIJSWIJK)


De Nederlandse kunstenaar Peter Gentenaar maakt spectaculaire papier-sculpturen. Op zijn site vind je foto's van de opbouw van zijn huidige tentoonstelling in Frankrijk. Mijn foto's op de volgende bladzijde zijn daar genomen.

 

Ik vond het een overweldigende ervaring om deze sculpturen in samenhang met de ruimte van de Abdijkerk te zien. Het deed me denken aan woorden van de dichteres Vasalis:

 

(-) werelden licht ontstaan, vergaan, alles beweegt en leeft en geeft signalen. En ook iets groots en wit gaat langzaam heen en weer, als een groot wasgoed aan een eindeloze lijn, als er maar nauwelijks wind is. Ademen is klein daarmee vergeleken.' 

 

 

 

Als je een korte indruk wilt hebben, klik dan op deze link: Gentenaar - San Riquier, dan verschijnt een korte film-impressie met muziek van de Ars Nova Vocal Group: Lobo: Audivi Vocem De Caelo, o.l.v. Bo Holten. Of bekijk het fotoalbum op de volgende bladzijde.

 

Ik kreeg bericht van Peter Gentenaar dat er een nieuwsvideo is gemaakt over deze tentoonstelling. Het is een nieuwsvideo over het festival in San Riqieur, met o.a. een interviewtje met Peter Gentenaar. Er zijn mooie opnames van de langzaam bewegende sculpturen (vooral wat verderop in het filmpje)  Hier is de link.

Verder