sporen van God
mystiek
ervaring
natuur
christendom
kerk
waarom kerkdienst?
gebaren en gebruiken
symbooltaal
spirituele weg
aswoensdag en berouw
het nut van twijfel
kijk in de kerk
kerkbladmeditaties
ziekenzalving
theologenpagina
(kerk) humor
lachspiegel voor ds
kerkmoppen1
kerkmoppen2
meer cartoons
gezinsrituelen thuis
gebed en meditatie
andere godsdiensten
kunst
literatuur
muziek
ikonen
het leven
kwaad en lijden
cursus
links
over deze site
contact
Sitemap

strip huwelijksgesprek
strip blijde boodschap

 

Mededeling in de kerk: Omdat het vandaag Pasen is, hebben we mevrouw Jansen gevraagd om naar voren te komen en een ei op de avondmaalstafel te leggen.


In de zondagsbrief staat het thema van de komende week aangekondigd:

Volgende week spreken we over: wat is de hel? Kom wat eerder en luister naar de repetitie van het koor.


Mededeling in de kerk: Voor degenen onder u die kleine kinderen hebben en het niet weten: beneden is de kinderopvang.


Er is een rijke man die op sterven na dood is. Hij kan het niet verkroppen dat hij al zijn geld moet achterlaten. Dus begint hij hard te bidden dat hij wat mag meebrengen. Een engel hoort het, komt naar hem en zegt: sorry, maar het gaat echt niet. De man smeekt de engel om God te vragen of hij dan toch alsjeblieft één koffertje mee mag nemen. Na een tijdje komt de engel terug en zegt dat God akkoord gaat met één koffer. De man is dolblij en besluit zijn hele koffer te vullen met goudstaven.

Uiteindelijk gaat hij dood en verschijnt aan de hemelpoort. Ho ho, zegt Petrus, dat mag er niet in hoor, en hij wijst op zijn koffer. Ik heb toestemming van de Baas, zegt de man. Petrus gaat checken en komt even later terug. Inderdaad, zegt hij, maar ik heb wel de opdracht om eerst je bagage te inspecteren. Hij opent de koffer die vol zit met de kostbaarheden waar de man niet van kon scheiden. Je hebt stráátstenen meegebracht? roept hij verbijsterd uit.De moeder van de tienjarige Nicky vroeg hem welk bijbelverhaal verteld was in de kindernevendienst. Nou mam, zei Nicky, ze vertelden hoe God Mozes op een reddingsmissie uitstuurde om achter de vijandelijke linies zijn favoriete volk Israël uit Egypte te halen. Toen hij bij de Rode Zee aankwam, liet hij de genietroepen een pontonbrug bouwen en alle mensen konden er veilig overheen. Daarna belde hij mobiel met het hoofdkwartier om versterkingen. Die stuurde de luchtmacht om de brug weer op te blazen en zo werden alle joden gered. Nicky, zei zijn moeder, is dat echt wat er verteld heeft? Nou, niet echt, mam, maar als ik het vertelde zoals ze het dáár vertellen, dan zou je het nooit geloven!

 

Hoe noemen ze dominees in Duitsland? Antwoord:  Duitse herders.

 

Een vrouw ging met haar kinderen naar het strand. Na een poosje rende haar kleine dochtertje naar haar toe en pakte haar hand en trok haar mee naar de vloedlijn, waar een dode zeemeeuw lag. “Mam, wat is daar mee gebeurd?” vroeg ze. “De meeuw ging dood en is naar de hemel gegaan”, zei de moeder. Het kind was even stil en zei toen peinzend: “en gooide God hem toen weer terug?”